RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Промисловість

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

​Великий американський автоконцерн продає заводи в Росії

Американський автоконцерн Ford вирішив продати закриваються заводи в Росії.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на главу Мінпромторгу РФ Дениса Мантурова.

Йдеться про заводах у Всеволожську (місто Ленінградської області - Ред.) І Набережних Челнах (місто в республіці Татарстан - Ред.).

"У Набережних Челнах і у Всеволожську Ford повністю погасив кредит перед Зовнішекономбанком (ЗЕБ), тому на сьогоднішній день процедура реалізації цих заводів буде проводитися через оголошення торгів", - сказав міністр.

Про можливих учасників торгів Мантуров не повідомив.

У 2011 році Ford Sollers (спільне підприємство американського автовиробника Ford і російського Соллерс) отримав кредит ЗЕБа на 39,5 млрд рублів на розширення виробництва в Росії. Однак в кінці березня СП оголосило, що припинить виробництво легкових автомобілів в Росії до кінця червня 2019 року. Виробництво в Набережних Челнах, де випускалися Ford Fiesta і Ford Ecosport, і виробництво двигунів в Єлабузі завершилося 3 червня. У Всеволожську 20 червня припинилося виробництво останніх автомобілів (випускалися Ford Focus і Ford Mondeo).

За інформацією російського Коммерсанта, Ford в Росії буде присутній тільки в сегменті легких комерційних автомобілів (LCV). За даними видання, в подальшому можливий і повний догляд Ford з Росії.

Як повідомляв "Апостроф", Росія витончено помстилася Грузії через антиросійської акції 20 червня, посиливши перевірки якості винної продукції.