RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Налоги

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Журналістське розслідування: ДФС «видавлює» великого гравця зі страхового ринку

Вдень 21 березня в офісі однієї з найбільших в Україні страхових компаній почався обшук ДФС, який тривав 34 години. В ході обшуку фіскали проводили особистий огляд співробітників компанії, вилучали документи і техніку. Свідки стверджують, що перевіряючі блокували доступ до місця обшуку для адвокатів і переривали відеозапис обшуків. Також були виламані двері електрощитової, а співробітників компанії, в тому числі і вагітну жінку до завершення слідчих дій не випускали з приміщення.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на матеріали розслідування "Стоп корупції".

"У мене почало паморочитися в голові, мій адвокат викликав швидку. Коли я спускалася до лікаря, у мене піднявся тиск. На прохання адвоката відпустити вагітну дівчину почалися глузування, через півгодини її випустили. Чоловіки обшукували дівчат, що, як я розумію, суперечить нашому законодавству ", - розповіла співробітниця.

Також в компанії стверджують, що і їх контрагенти піддалися "атакам" ДФС - їм надсилали повістки та дзвонили. Страховики стурбовані ситуацією, яка склалася на ринку, і задаються питанням, чи відповідає вона політиці, що проводиться главою уряду Володимиром Гройсманом та Кабінетом міністрів.

"Ми виграли всі суди, нам нема чого пред'явити. Єдине що залишається - впливати на нас і на наших контрагентів, щоб ми з якимось поклоном до кого-то прийшли і про щось домовлялися ... Протягом півтора років нашу позицію підтримав суд і першої, і апеляційної, і касаційної інстанцій ", - повідомив глава Наглядової ради страхової компанії Олександр Солоп.

У розслідуванні повідомляється, що конфлікт страховиків з Госфіскальной службою триває з 2017 року, після того, як планова перевірка підприємства затягнулася на півроку. На думку адвокатів компанії, зокрема, керуючого партнера адвокатського об'єднання "Правова та економічна безпека" Сергія Колесника, претензії "абсурдні". Так, він вказує на перевірку покупки техніки компанією "одним чеком та інші епізоди.

"Саме в цьому випадку податківці захотіли, щоб за один чайник люди платили за двома чеками: за сам товар, і окремо - за гарантію", - повідомляють журналісти, посилаючись на юриста.

Окружний адміністративний суд Києва і Шевченківський районний суд підтвердили правоту страховиків в конфлікті, проте глава Ленінського райсуду в Харкові Віталій Бондаренко видав дозвіл на обшуки для ДФС. Журналісти відзначили, що дозвіл було отримано незаконним чином, нібито нинішній керівник слідства Офісу великих платників податків ДФС Ігор Чіпічадзе використовував свої зв'язки, щоб продовжити тиск на страхову компанію.

"Через свої колишні зв'язки серед суддів Харкова він і забезпечує отримання абсолютно незаконних і злочинних рішень про проведення обшуків через суд, який ніяких повноважень до органу розслідування не має", - йдеться в матеріалі.