RU  UA

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Налоги

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

У Києві організували "податковий майдан" під будівлею ДФС

У Києві з 16 квітня тривають акції протесту біля будівлі Державної фіскальної служби України, учасники акцій вимагають негайного звіту виконуючого обов'язки керівника ДФС України Олександра Власова про дії співробітників служби Антона Замятіна і Ігоря Чапічадзе, а також притягнення до відповідальності заступника голови ДФС Сергія Білана.

Про це повідомляє інформаційний портал "СтопКор".

"Під ДФС України зібралося багато представників різних громадських організацій і громадян, які зіткнулися зі зловживаннями службовим становищем податковою поліцією. Мітингувальники налаштовані рішуче, хочуть проводити акцію безстроково і висувають ряд вимог до керівництва. Йдеться про покривання керівництвом ДФС злочинних схем своїх підлеглих. Ми не проти самої ДФС як фіскального органу, ми вимагаємо притягнення до відповідальності Сергія Білана і його підлеглих, які побудували корупційні "схеми". За декілька днів мітингувальників ніхто з керівництва так і не запросив. Важливою умовою є звільнення першого заступника керівника Білана Сергія, який і покриває корупційні схеми, використовуючи податкову поліцію", - повідомив координатор правозахисного підрозділи ГО "Стоп корупції" Ігор Бондарчук.

Учасники акції висувають такі вимоги:

- Припинити здійснювати фізичні та психологічні розправи над бізнесом.

- Закрити справу проти страхової компанії "Арсенал-страхування" (постанову про закриття справи передати учасникам акції).

- Виконати рішення Шевченківського районного суду міста Києва від 12.04.19 та повернути майно контрагентам страхової компанії (публічно, в присутності правозахисників і адвокатів).

- Надати правозахисникам ГО "Стоп корупції" копію наказу в.о. голови ДФС про відсторонення Чапічадзе і Замятіна з посад і проведення службового розслідування.

В рамках акції активісти поставили намети, встановили польову кухню і створили "стіну плачу", на якій можна зафіксувати правопорушення фіскалів. Записи вже робили підприємці, які постраждали від дій працівників служби, і учасники "податкового майдану".

До протестувальників вже приєдналися представники громадських організацій "Захист звичайних людей", "Асоціація протидії агрорейдерству", "Стоп нелегал" і підприємці, які постраждали від утисків фіскалів.

"Ми заявляємо про вчинення злочинних дій відносно працівників "Арсенал-страхування". Гроші з рахунків підприємства забираються, але куди вони йдуть? Ніхто не відзвітував перед суспільством. Ми підтримуємо безстрокову акцію і вимагаємо від Генпрокуратури притягнути до відповідальності всіх винних", - заявив представник ГО "Захист звичайних людей" Дмитро Павличко.

Ситуацією, через яку почалися акції протесту, став обшук фіскалами компанії "Арсенал-страхування", який тривав 34 години. Весь цей час співробітники підприємства знаходилися фактично в заручниках. Одну з них - вагітну жінку, госпіталізувала "швидка".

Правозахисники вважають, що справа сфальсифікована, а постанову на обшук було підписано харківським суддею. Журналісти з'ясували, що відповідальні за протиправний обшук керівник слідства Офісу великих платників податків ДФС Ігор Чапічадзе, який до цього керував слідством ДФС в Харківській області, також слідчий, який проводив обшуки, Антон Замятін.