RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

У центрі Києва відзначать 30-річчя створення ЗСУ: опубліковано потужні фото

У понеділок, 6 грудня, в Україні відзначають День Збройних сил, тому у багатьох містах відбудуться урочистості, присвячені цьому святу. Так, на Михайлівській площі у Києві відзначать 30-річчя створення ЗСУ.

Про це повідомляє кореспондент сайту "Апостроф" Роман Пєтушков.

Так, у центрі Києва пройде показ новітніх зразків озброєння та військової техніки, відбудеться вручення бойових прапорів і почесних найменувань військовим частинам, а також нагородження військовослужбовців державними нагородами.

У програмі урочистостей з нагоди 30-річчя Збройних сил – виступ військових оркестрів, концерти, неформальне спілкування, частування армійською кашею та чаєм усіх, хто прийде на свято 6 грудня о 18:00.

У центрі столиці встановлено сцену з кольорами військового пікселя та національного прапора, зі світловою та звукопідсилювальною апаратурою.

Паралельно з Києвом святкування відбудеться:

  • у Харкові на площі Свободи;
  • в Одесі біля Морського вокзалу;
  • у Краматорську на площі Миру;
  • у селі Озерне Житомирської області;
  • у Львові біля Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдкового, на перехресті вулиць Героїв Майдану та Стрийської.

У рамках святкування пройде телеміст "Харків – Київ – Краматорськ – Львів – Одеса – Озерне".

У Харкові пройде військовий марш та передача техніки бойовим бригадам – трьох танків Т-64БВ, 10 бронетранспортерів БТР-4Е та 10 броньованих автомобілів "Козак-2М1".

В Одесі відбудеться церемонія включення до складу ВМС ЗС України двох патрульних катерів типу "Айленд", а також передача іншої техніки.

У Краматорську військовим передадуть 34 одиниці ББКМ "Козак-2М1".

Під Житомиром Повітряні сили ЗСУ отримають вертоліт Мі-8, літаки Л-39, Су-27 та Ан-26.

Окрім того, у Львові, Києві та Одесі ЗСУ отримають у своє розпорядження 15, 13 та 12 одиниць автомобілів HMMWV відповідно.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що днями в Києві було помічено колону американських армійських позашляховиків HMMWV ("Хаммер").