RU  UA

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.45
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.45

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 червня

Всі новини

Світло має бути, але не скрізь: яка ситуація з відключеннями у Києві зараз

3 січня українська столиця повернулася до стабілізаційних графіків, але після недавніх атак російських окупантів в енергосистемі України є нові пошкодження.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав генеральний директор компанії YASNO Сергій Коваленко

Читайте також: Торкнулося не всіх: як змінилася ціна на електроенергію з 1 січня

"Тепла погода та вихідні на виробництвах та бізнесах дозволили провести свята практично без відключень. Але зараз усі повертаються. І щоб не нашкодити системі, колеги повинні стежити за споживаною потужністю”, - написав він.

Коваленко зазначає, що поки прогнози втішні, на Київ подаються значні обсяги електроенергії, тому місто цілком у графіках, не перевищуючи обмежень. Це означає, що в білих і світло-сірих зонах схеми світло має бути.

Інших відключень, за словами гендиректора YASNO, поки що не планується, якщо не буде нових атак.

"Що стосується локальних аварійних відключень, то їхня ймовірність залишається високою. Для того, щоб аварій траплялося менше, після включення світла, не включайте всі енергоємні прилади одночасно, оскільки це може викликати перевантаження обладнання", - нагадав жителям столиці Коваленко.

Раніше ми повідомляли про те, що у Київській обласній військовій адміністрації розповіли про ситуацію в енергосистемі столичного регіону.