RU  UA

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Як виглядав Райдужний масив у Києві 50 років тому: архівні фото

Київ у 70-80-ті роки ХХ століття виглядав зовсім інакше, аніж сучасний. Особливо це помітно по архівним фотокартках Лівого берега столиці: ще немає густозаселених районів та висоток, навколо - природа та краса.

Архівні фото Лівого берегу столиці, зокрема Райдужного масиву, опубліковані на Facebook-сторінці "Спрага: в Києві цікаво".

Читайте також: Улюблене місце відпочинку киян: як мінялися легендарні фонтани з Майдану Незалежності

Райдужний масив, масив Сєрова-Райдужний - житловий масив у Дніпровському районі міста Києва. Розташований між проспектами Алішера Навої і Романа Шухевича вздовж вулиць Райдужної та Сірожупанників, узбережжям озера Райдужного. Збудований на місці частини знесеної Воскресенської слобідки і новонамитої території у 1-й половині 1980-х років.

Сучасний Райдужний масив повністю займає територію колишньої Воскресенської слобідки, назву якої взяв Воскресенський масив. У 1977–1985 роках стара забудова Воскресенської слобідки була остаточно знесена і на її місці побудовано сучасні 9 і 16-поверхові житлові будинки. Райдужний масив можна розділити на три мікрорайони, два з яких безпосередньо межують з Воскресенкою, а третій стоїть окремо, на північному березі Райдужного озера. Через масив тече річка Дарниця (в колекторі).

Раніше "Апостроф" розповідав, як змінилася київська Бесарабка за 160 років.

Вас також може зацікавити:

Київ на малюнках Тараса Шевченка: у мережі показали, як виглядала столиця на початку XIX століття

Як виглядав Поділ у 1900-х роках: у мережі показали унікальні архівні фото Києва

Як відбудовували Київ після Другої світової війни: фото 1950-х років