RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Культура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Знімали кілька годин: фото демонтованого в Києві пам'ятника Щорсу

У суботу, 9 грудня, у Києві демонтували пам'ятник Миколі Щорсу.

"Апостроф" розповідає, як це відбувалося.

Як відомо, вранці 9 грудня у Києві розпочався процес демонтажу радянського пам'ятника Миколі Щорсу, який втратив охоронний статус.

Читайте також: "Вообще нє хачу уєзжать": з'явилась кумедна фотожаба на демонтаж в Києві пам'ятника Щорсу

У процесі брали участь представники комунальних служб, які намагалися дбайливо зняти радянську спадщину для подальшого транспортування. Демонтаж пам'ятника Миколі Щорсу тривав кілька годин. Кореспондент "Апострофа", який перебував на локації, зазначив, що комунальники планували зняти постамент впродовж однієї години.

"В хід пішов бензорез, газові різаки та молотки. Комунальники кажуть що робили на віки. Намагалися здьорнути декілька разів, але пам'ятник не піддається", - додав кореспондент.

За його словами, представники комунальних служб обережно намагалися демонтувати постамент, щоб не пошкодити його та транспортувати до музея радянської окупації. В КМДА напередодні не виключали, що під час демонтажу могли зняти лише фігуру самого Миколи Щорса, а коня залишити. Однак, як ми бачимо на оприлюднених кадрах у соцмережах, комунальникам вдалося повністю демонтувати увесь радянський постамент.

О 13:48 пресцентр КМДА офіційно підтвердив інформацію, що демонтаж пам'ятника Щорсу завершився. За даними адміністрації, комунальники впродовж шести годин намагалися демонтувати 7-тонну конструкцію. До процесу довелося залучити важку техніку та частково перекрити рух транспорту на бульварі Тараса Шевченка.

"Демонтаж відбувався зранку у вихідний день, щоб не паралізувати рух центральними вулицями міста. Монумент буде зберігатись у Державному музеї авіації України ім. О. К. Антонова", - додали у КМДА.

Раніше ми розповідали, що в Києві знесли пам’ятник Пушкіну.

Вас може зацікавити:

Пушкін в Одесі раптом "почервонів": що сталось з монументом, кадри

Русскій воєнний Пушкін, пока! Яскраві меми на демонтаж пам'ятника в Києві

У Києві декомунізували одну зі станцій метро, але є нюанс: свіжі фото