RU  UA

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Інфраструктура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

У Києві паралізували роботу евакуаторів: що відбувається

Інспекція з паркування в Києва тимчасово паралізувала свою роботу через перевірки керівництва та ряду працівників на предмет порушень у 2019-2020 роках.

Про це повідомляє заступник голови Київської міської державної адміністрації Костянин Усов.

МВС спільно з Генпрокуратурою повідомили про підозру керівництву і працівникам Інспекції з паркування, яка підпорядковується Департаменту транспорту та інфраструктури КМДА.

За словами Усова, розслідування стосується подій 2019-2020 років.

"Мене поінформовано, що наразі Інспекція обезголовлена і практично паралізована. Сервери і робочі станції Інспекції вилучені. Евакуація автомобілів, які суттєво перешкоджають дорожньому руху, не здійснюється. Водії безкарно паркуються на тротуарах, смугах громадського транспорту", - повідомляє чиновник.

Він додав, що згідно з відкритими слідством документами, Нацполіція України перевіряє факти нібито перевищення службового становища керівництвом Інспекції у 2019-2020 рр.

Як раніше повідомляли у пресслужбі КМДА, причина, яку назвали правоохоронці, – непрозоре ціноутворення за транспортування тимчасово затриманих транспортних засобів на спеціальний майданчик.

В свою чергу, київська влада наголосила, що ціна за евакуацію автомобіля (1270 гривень) розрахована відповідно до законодавства України і є економічно обґрунтовано.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Києві проводяться обшуки в приміщеннях Департаменту транспортної інфраструктури КМДА і генерального підрядника, який займається будівництвом Подільського моста.