RU  UA

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Інфраструктура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Наскільки Київ готовий до російського вторгнення: озвучено сумні цифри

Станом на сьогодні у Києві є близько 5 тисяч бомбосховищ, однак лише 500 з них підготовлені до експлуатації.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Решта з 5 тисяч бомбосховищ є об'єктами подвійного призначення. Зокрема, йдеться про підвали багатоповерхівок, підземні переходи та паркінги, а також станції метро.

"За минулі 8 років вдалося збільшити кількість облаштованих об'єктів цивільного захисту з 1,5 до майже 5 тисяч. З цього обсягу у нас зараз приблизно 19% об'єктів у стані "неготові". І в основному, це ті, які перебувають у приватній власності", - зазначив глава департаменту муніципальної безпеки Роман Ткачук.

Крім того, декі бомбосховища перейшли у приватну власність, нові власники не дають владі провести інвентаризацію. Подібна проблема виникає й під час комунікації з ОСББ (об'єднання співвласників багатоквартирного будинку).

Як додав чиновник, в таких приміщеннях громадяни зможуть перебувати всього кілька годин. У підготовлених бомбосховищах громадяни зможуть знаходитися 2-3 доби.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що київська влада оновила перелік і створила інтерактивну карту бомбосховищ, куди можуть сховатися жителі столиці в разі початку повномасштабних бойових дій.