RU  UA

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Сенсу в цьому немає: що кажуть мешканці Києва про посилення карантину

Введення в українській столиці в зв'язку з поширенням коронавірусної інфекції жорстких обмежувальних заходів, які триватимуть до 9 квітня, не всі жителі Києва сприймають, як належне.

Про це свідчить опитування "Апострофа" жителів міста.

Найбільше карантинні обмеження зачеплять жителів столиці, які працюють в сфері громадського харчування і розваг. Офіціантка ресторану в Києві Аліна (ім'я змінено) проти локдауна, тому що на цей період залишиться без роботи і зарплати.

"Ресторани працюватимуть на винос. А значить, не потрібні будуть офіціанти, адміністратори залу - це вдарить по бізнесу. Буду шукати підробіток на цей період, тому що сидіти без коштів сумно. Якщо все буде добре - тоді прийду сюди", - розповіла дівчина "Апострофу".

Бариста Андрій (ім'я змінено) розповідає, що заробітки в період роботи на винос падають як мінімум на 30%.

"До локдауну ставлюся 50 на 50. Начебто і потрібно, але з іншого боку, хвороби завжди були, є і будуть. Навіщо людям через це псувати життя. На нашому бізнесі це суттєво, може, і не позначиться, але людей буде значно менше , а оренду платити треба, і на це ніхто не звертає уваги. Роботу я не втрачу, але буду на мінімалці", - розповів Андрій "Апострофу".

Жорстких обмежень локдауну не бояться ті, кому є на кого розраховувати. Дівчина, що працює в книжковому магазині, розповіла "Апострофу", що вона студентка і живе з батьками. Під час локдауну вона не платитиме за гуртожиток, не буде самостійно купувати їжу і витрачати гроші на проїзд, що дозволить їй економити.

"Що стосується розваг, то не бачу проблеми. Ми з друзями зустрічаємося вдома, і можемо зазнати три тижні без кіно або кафе. Але вважаю, що зараз вже немає сенсу в цьому. Всі вже перехворіли", - висловила вона свою думку.

Її колега теж не сильно хвилюється: "Мене чоловік забезпечує, тому без грошей не залишуся. Шкода тільки, що нема власного джерела доходу. Але вже якось переживу".

А ось продавець одягу в одному зі столичних ТЦ Анна (ім'я змінено) зізналася "Апострофу", що їй нема на кого розраховувати.

"Уже переживала не один локдаун. І це дуже негативно відбилося на моєму фінансовому становищі. Немає роботи - немає заробітку. Як жити? Виживати. За те, що заробила раніше. Правда, минулого разу таки отримала від держави 8 тисяч грн. Добре б і на цей раз ", - розповіла Анна.

Детальніше про те, чого найбільше побоюються кияни в зв'язку з локдауном з 20 березня читайте в матеріалі "Апострофа": Навіщо людям псувати життя? Що думають в Києві про новий локдаун