RU  UA

Вівторок, 25 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

24 червня

Всі новини

Як в Києві в 1960-х роках зустрічали баржу з херсонськими кавунами: архівні фото

У мережі, поряд з фотографіями покинутого готелю "Прага" у Києві, де письменник-сатирик Ярослав Гашек писав про пригоди бравого солдата Швейка, з'явилися фото того, як у 1960-х роках кияни зустрічали у Річковому порту баржу зі знаменитими кавунами херсонськими.

Фотографії оприлюднені на Facebook-сторінці "Київ, жива історія".

Читайте також: У Києві діють унікальні фонтани Термена, яким більше 100 років: фото та історія пам'яток

На оприлюднених фото знято баржу повну величезних кавунів під час розвантаження. Люди руками переміщують ягоди з баржі на вантажівки, очевидно, для розвезення по магазина міста. На фото можна відзначити особливу веселу атмосферу, оскільки люди працюють з усмішками на обличчях.

"1958 рік. Київ. Річковий порт. Кавуни з Херсона", - йдеться у підписі до фото.

У коментарях користувачі мережі зазначили, що кавуни на той час коштували копійки та росли без будь-якої хімії. Також, серед коментаторів є й певний песимізм, пов'язаний з окупацією росіянами частини південних територій України.

"Годі вже - треба вже потроху забувати", - пише один з користувачів мережі.

Варто додати, що в Києві зник легендарний ворон Крум. Він прожив на історичній Рейтарській вулиці понад 25 років. Люди, які дбали про нього, годували, доглядали та лікували, побачили лише відкриту клітку. Була підозра, що його вкрали, проте поліція камерами не виявила факт крадіжки. Інша з версій – ворона могли випустити, що для нього дуже небезпечно, адже птах ніколи не мешкав на волі. На честь київських воронів на вул. Рейтарській встановили скульптуру птиці та намалювали тематичні графіті на всю стіну будинку.

Раніше Апостроф повідомляв, що у мережі опублікували фото з угорського архіву, зроблені під час німецької окупації Києва у 1940-х роках.

Вас також може зацікавити:

Як виглядав Райдужний масив у Києві 50 років тому: архівні фото

Мав особливу атмосферу: фото Андріївського узвозу в Києві у 1970-80-ті роки

Улюблене місце відпочинку киян: як змінювалися легендарні фонтани з Майдану Незалежності