RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Сім поверхів, 45 квартир і ліфти: цікава історія готелю "Премʼєр Палац" у Києві, фото

Архітектура Києва з давніх часів і до сьогодні милує око не тільки жителям столиці, а й мандрівникам. "Прем’єр Палац" одна із тих споруд, яка на початку ХХ століття стала візитівкою міста та через терни часу залишилась одним із визначних київських місць.

Про більше ніж сторічну історію найбільшого готелю Києва розповіли у спільноті "Місто Кия" в Telegram.

Читайте також: Улюблене місце відпочинку киян: як виглядав один з найстаріших ботсадів України в 1960 році, фото

У 1909 році, у самому серці столиці, з’явилася справжня перлина архітектури – розкішний житловий будинок у стилі модерн. Будівля вирізнялась серед інших не лише зовнішнім виглядом, але й зручностями, про які у той час можна було лише мріяти: ліфти, централізоване опалення, телефон, холодна і гаряча вода. Семиповерховий будинок, який налічував 45 квартир, належав відомому оперному співаку Мойсею Зільберштейну.

Через три роки частина будинку перетворилась у готель. Газета "Киянин" у березні 1912 року сповістила читачів про відкриття ще чотирьох вишуканих залів готелю, відкриття ресторану і кафе преміум-класу, які були розраховані на тисячу осіб, та в яких, безперечно, відбувались урочисті прийоми.

Загалом, "Прем’єр Палац" налічував 150 номерів, в яких відвідувачі мали доступ до електрики, телефону, гарячої і холодної води. На прохання гостів, адміністрація "Прем’єр Палацу" могла надати їм кінний екіпаж або автомобіль.

За увесь свій час існування готель зазнавав чималих змін, як у назвах, так і зовнішньому вигляді. У 1919 році "Прем’єр Палац" дістав почесне звання найбільшого готелю у столиці, однак під час Другої світової війни частина його була зруйнована. Після закінчення війни готель відбудували та об’єднали з сусідньою будівлею по Бульвару Шевченка, - саме таким ми бачимо його сьогодні.

Загальна площа готелю складає 3000 квадратних метрів.

2001 рік став визначним для готелю: до нього повернулась його первинна назва "Прем’єр Палац", а також він став власником почесних "5 зірок".

За всю історію існування у "Прем’єр Палаці" зупинялось чимало відомих особистостей. З часів здобуття Україною незалежності список зіркових постояльців готелю поповнився такими іменами, як Елтон Джон, Ленні Кравіц, Хуліо Іглесіас, Крістіна Агілера, Брітні Спірс, Неллі Фуртадо, Девід Бекхем, Роналдо, Софі Лорен, Стівен Спілберг та багатьма іншими.

Нагадаємо, що у Києві є занедбана дивовижна споруда - будівля колишнього Бактеріологічного інституту, яку колись називали "храмом науки".

  • Вас також може зацікавити:

Замок Річарда, який не має відношення до Англії: цікаві факти про історичну будівлю у Києві, фото

Дивна споруда посередині Дніпра: цікава історія про таємничу башту в Києві, фото

Як виглядає старовинна садиба на Верхньому Валу: фото і факти