RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

На Буковині напали на учасника деокупації Київщини: нові подробиці конфлікту з ТЦК

Одним з представників ТЦК, яких на авто протаранили місцеві мешканці на Буковині та хотіли напасти з сокирою 8 березня, виявився сержант ЗСУ 10 гірсько-штурмової бригади Микола Мусензовий "Граніт", який звільняв Київщину від окупації та воював на Донбасі.

Про це повідомляє 108-й окремий гірсько-штурмовий батальйон в складі 10-ї ОГШБ на своєму каналі у Telegram.

Читайте також: Не витримали нерви: у ЗСУ пояснили причину конфлікту чоловіка з ТЦК на Буковині

"Наші військовослужбовці впізнають в працівнику ТЦК нашого побратима, сержанта Мусензового Миколу Леонідовича, що пройшов з нами важкі бої за деокупацію Київщини та в стримані ворога на Бахмутському напрямку", - йдеться у повідомленні.

Ще до повномасштабного російського вторгнення в Україну Мусензовий підписав контракт із ЗСУ та був головним сержантом взводу. Після 24 лютого 2022 року став старшим групи, яка неодноразово виходила на штурми окупантів.

"Серед своїх побратимів заслужив повагу і лише позитивні відгуки! Його позивний "Граніт" повністю відповідає його фізичній і моральній витривалості. За свої бойові заслуги двічі нагороджений державною нагородою орденом за Мужність", - зазначили у батальйоні.

Український воїн два рази отримував важкі поранення. Після останнього - перевели до ТЦК.

"Вимагаємо від правоохоронних органів суворого покарання щодо нападників і притягнути до відповідальності присутніх там правоохоронців за їхню бездіяльність", - наголошується у повідомленні.

Побратим "Граніта" Ігор Гоцан у своєму відеозверненні сподівається, що нападників не заберуть в армію, а позбавлять волі.

"І от тепер я собі думаю: чи варто людині пройти пекло, втратити здоров'я, лишитися живому, аби вдома, на заході України, якийсь де*ільний гуцул на нього нападав з сокирою і обзивати піда*асом. Ви не мужики!", - наголосив Гоцан.

Нагадаємо, на Миколаївщині мешканці звинувачують співробітників ТЦК у побитті чоловіка.

  • Вас може зацікавити:

Операція "Бусик" провалилася: в Мукачево люди у пікселі побили чоловіка, але не змогли забрати, відео

Знущались з людей і знімали це на відео: в Івано-Франківську затримали одного з банди хулиганів

У Бучачі хворий чоловік помер після перебування у ТЦК: відео і реакція військкомату