RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Переговори по Донбасу: питання особливого статусу ОРДЛО погодилися відкласти

Країни "нормандської четвірки" погодилися відкласти внесення змін до Конституції України щодо особливого порядку самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Про це "Апострофу" стало відомо з власних джерел у дипломатичних колах.

Як розповіло джерело видання, знайоме зі змістом проектів "дорожніх карт" з урегулювання конфлікту на Донбасі, Москва розуміє, що нинішній склад Верховної Ради України не пропустить закон про особливий статус окремих районів Донбасу. Таким чином, Кремль погодився відкласти цей пункт мінських угод на потім. З цим рішенням, за даними джерела, також згодні Франція і Німеччина.

При цьому Москва вимагає від Києва ухвалення закону про вибори на Донбасі, а також вирішення питання з амністією. Одночасно Кремль домовляється з ДНР і ЛНР, щоб вони не вимагали погоджувати з ними проект закону про вибори.

Нагадаємо, як стало відомо "Апострофу", сторони переговорів з врегулювання конфлікту на Донбасі готують відразу чотири проекти "дорожньої карти" щодо імплементації мінських угод – російський, український, франко-німецький і варіант ЛНР/ДНР. Детальніше про зміст варіантів читайте в матеріалі "Апострофа".

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: