RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

​У Росії озвучили сумний для України прогноз щодо відносин з РФ

Російська влада і надалі перешкоджати євроінтеграції України всіма можливими способами.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" висловилася російський політолог Лілія Шевцова.

За її словами, для російської влади і самодержавства Україна розглядається як фактор, який необхідний для рівноваги і легітимізації російської системи: "Особливо в ситуації, коли самодержавство почало виживати за рахунок повернення до міфів державничества".

"Втеча України з російського корабля розглядається не просто як зрада, а як удар по російських інтересах безпеки і удар під дих для російського самодержавства. Тому я не бачу жодних підстав для відмови Кремля від розгляду України як чинника, необхідного для виживання самодержавства", - говорить Шевцова.

Вона вважає, що Володимир Путін не змінить вектор у цьому питанні.

"Але справа тут не тільки в нинішньому російському лідерові - справа в логіці самодержавства. Отже, можлива лише зміна тактичних прийомів в політиці Москви щодо України: новий набір засобів, що стримують рух України в Європу", - зазначає Шевцова.

При цьому політолог додає: "Відпустити Україну у вільне плавання і дозволити їй плисти в Європу означало б особисту поразку для президента Путіна, який так багато інвестував у збереження України в російських обіймах".

Як повідомляв "Апостроф", раніше Шевцова вказала на погіршення становища України в боротьбі проти Путіна.