RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Загроза для коаліції: нардеп повідомив про готовність до виходу десятка депутатів із більшості в Раді

Не менше десяти народних депутатів планують вийти з фракції "Блоку Петра Порошенка" і коаліції, повідомив народний депутат Юрій Бублик, який вийшов з БПП 23 січня.

"Є дуже багато депутатів, які написали заяви (про вихід з БПП, - Ред.), Але про їх вихід (керівництво парламенту, - Ред.) Офіційно досі не оголосило. Не буду називати їх прізвищ, щоб не помилитися, але такі депутати є ", - заявив депутат РБК-Україна.

За його словами, в парламенті наразі коаліція відсутня, проте дізнатися про це неможливо.

"Тих 237 депутатів, які офіційно в неї входять, немає і близько. Я нарахував 210. Думав, можливо, помилився. Відправив офіційний запит спікеру Верховної Ради. Він сказав, що це не його справа", - стверджує Бублик.

У свою чергу в команді спікера Верховної Ради Андрія Парубія слова Бублика про "притримування" заяв нардепів спростовують.

Відзначимо, що в парламентську коаліцію формально входять фракції БПП і Народного фронту (222 мандати) і 11 позафракційних депутатів.

У той же час, поіменний список депутатів, які входили в коаліцію в квітні минулого року, на момент формування уряду Володимира Гройсмана, досі не оприлюднено.

На запити ЗМІ про склад коаліції секретаріат Верховної Ради відповідає, що законодавство не передбачає будь-якого органу, який має вести список персонального складу коаліції.

У той же час, як відзначає видання, згідно з існуючим законодавством існування коаліції необхідно виключно для затвердження кандидатури прем'єр-міністра України, а її розпад після цього не несе ніяких юридичних або політичних наслідків.

Нагадаємо, про можливий розпад коаліції заговорили в грудні 2016 року, коли народного депутата від БПП Ірину Фриз викрили в організації критики міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, призначеного за квотою НФ, що призвело до різкого погіршення відносин між фракціями.