RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

У Росії розповіли, як Україні безкровно зупинити війну на Донбасі

Україні варто скласти новий пакет пропозицій на зміну Мінським угодами.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив російський політик, колишній депутат Держдуми Ілля Пономарьов.

"На мій погляд, потрібно представити пакет пропозицій, який би замінив собою Мінські угоди, які, очевидно, вже давно не працюють. Зараз той момент, коли такий пакет був би прохідним, він цілком міг би лягти в основу дій Сполучених Штатів, в тому числі щодо Москви, якщо, звичайно, він буде розумно написаний", - вважає політик.

Він зазначає, що потрібно зробити пропозиції протилежні до того, що зараз написано в Мінських домовленостях.

"Я б на місці України запропонував би конструкцію, протилежну тому, що написано в Мінських угодах: не великий автономний статус територій - а пряме управління ними з Києва, не швидкі вибори - а тривалий мораторій на проведення виборів усіх рівнів", - припустив Пономарьов.

У той же час він зазначив, що важливо перетягнути на свою сторону лідерів бойовиків, це може сприяти припиненню кровопролиття.

"Я вважаю, що там доведеться зробити те, що зараз викликає у вас в суспільстві сильний опір - треба лідерів бойовиків перекупити на свою сторону. Їм треба дати вихід з цієї ситуації, а не заганяти їх в кут, інакше ця кров буде литися довго. Їм має бути вигідно перейти з російської сторони на українську", - підсумував політик.

Повне інтерв'ю з Іллею Пономарьовим - про США і Китаї і перспективи українсько-російських відносин - читайте на сайті "Апострофа".