RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Захопити Придністров'я: відомий музикант розповів, як можна було зупинити Путіна у Криму

Україні на весні 2014 року варто було захопити Придністров'я та не заважати активістам силою придушити перші сепаратистські рухи на Донбасі, заявив відомий український музикант, лідер гурту "Воплі Відоплясова" Олег Скрипка, відповідаючи на запитання, що він зробив би, якби очолював державу під час анексії Криму.

"От, наприклад, ще до Донбасу була окупація, а ми проспали. Треба було діяти. Крим окупували, треба було окупувати Придністров’я, брати зброю і йти на Крим. Я би так робив. І мене, може, зняли б з влади, не дали би це зробити", - зазначив музикант у інтерв'ю Online.ua.

За словами Скрипки, кілька активістів з Правого сектора були здатні розігнати антиукраїнскі мітинги у Донецьку та Луганську, але київська влада заблокувала такі дії: "А що треба було зробити? З Дніпра перевезти 15 чоловік "Правого сектора" і надавати по ср*ці тим чувакам - це було би просто. Але це треба було зробити. А "блокувалося", "не пускали" - це з Києва було рішення".

"Можна було б будувати теорії. Тоді ще не було "Градів", а якби не було тих алкашів, що засіли клопами? В тебе на кухні заводяться таргани, і їх треба виводити. А якщо не вивести їх, то потім з’являються щури, і руйнується будинок", - додав співак.

Проте зараз, на його думку, запізно для застосування кардинальних силових рішень.

"Що робити з Донбасом? Нам з тобою? Нічого. Ми можемо щось там зробити? Я можу поспівати, шкарпетки відправити туди, і ми це робимо", - підбив підсумок Скрипка.

Нагадаємо, раніше Олег Скрипка в інтерв'ю "Лайму" заявив, що Донбас і Крим померли для України.