9 травня в Україні: журналісти розповіли подробиці, як Кремль готує провокації

Ряд груп у соціальній мережі "ВКонтакте", присвячених акції "Безсмертний полк" в Україні, координує колишній російський військовослужбовець Володимир Орлов.

Про це повідомляється в матеріалі видання "Реальная газета".

Судячи по його профілю в соцмережі, росіянин був представником агентства ANNA-News, яке спеціалізується на інформаційному супроводі військових дій РФ, а також бойовиків Донбасу. Також Орлов опублікував своє фото з нашивкою прапора так званої "ЛНР".

Відзначається, що в групах "Безсмертного полку" в Україні, які він координує, незначна кількість учасників, в основному з РФ.

Також деякі групи "Безсмертного полку" в Україні координують Голос Севастополя і Марік Кустовський з Ростова-на-Дону. Зокрема, групу Безсмертний полк – Харків", яка раніше називалася "Голос Харкова". Дана група публікувала значна кількість фото з символікою так званої "Харківської народною республікою".

У Запоріжжі організатором "Безсмертного полку" є, за інформацією місцевого видання "Форпост", Костянтин Мамросенко, який в 2014 році брав участь разом з бойовиком Арсеном Павловим ("Моторолою") у захопленні Харківської ОДА. У Мелітополі Запорізької області координатор "Безсмертного полку" – Катерина Уманець, один з лідерів місцевого "Антимайдану".

Підкреслюється, що групи "Безсмертний полк" в основному створюються для міст півдня та сходу України. Також показово, що ходи не призначені на один час, а розкидані, щоб, як припускають журналісти, новини з одного регіону змінювалися повідомленнями з іншого.

Як повідомляв "Апостроф", в Києві вивісили банер із закликом відвідати акцію "Безсмертний полк" 9 травня.