RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Справа Манафорта: в Росії озвучили Трампу сумний прогноз по його імпічменту

Російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський вважає, що президенту США Дональду Трампу загрожує швидкий імпічмент, в зв'язку з недавнім затриманням політтехнолога Пола Манафорта.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"Те, що відбулося, - це початок кінця Трампа, що швидко призведе до його імпічменту. Тому ще одна велика авантюра Москви - обрання "нашого Трампушки" - провалилася і привела до абсолютно протилежного результату. Парадоксально, але я запевняю вас, що якби вони не лізли, і виграла б [Хілларі] Клінтон, то закінчилося б якоїсь нової безпринципною переговорщіной Вашингтона з Кремлем. А такого одностайного озлоблення усього істеблішменту проти Кремля ні в якому разі не було б", - розповів Піонтковський.

Він вважає, що Манафорта зараз поставлено у таке становище, коли він з готовністю дасть свідчення проти Трампа.

"Поки йому пред'явили досить звинувачень для перебування у в'язниці років на 50. Дійсно, в основному по його українським справах. І, до речі, якби він не ліз в політику - він же вкрав в Україні десятки мільйонів доларів, чого б йому вистачило на дітей і онуків - ніхто б не цікавився цим. Просто ця загроза відправити його на 50 років до в'язниці змусить його зовсім інакше розмовляти зі [спецпрокурором США Робертом] Мюллером, коли той буде ставити йому інші питання", - пояснив Піонтковський.

Ще одним підозрюваним, зазначає політолог, який може надати свідчення проти Трампа і Росії, є колишній радник із закордонних справ у виборчій кампанії Трампа Джордж Пападопулос.

"Йому пред'явлені абсолютно конкретні звинувачення по організації контактів між табором Трампа, включаючи самого президента, і це задокументовано, і (президентом Росії - ред.) Путіним. І, крім того, він визнав себе винним. Його вже не треба нічим залякувати, він буде дуже докладно розповідати. Так що в сукупності це вкрай неприємні речі для Трампа і його табору", - зазначив він.

Читайте також про відсторонення від влади Трампа і затримання Манафорта в інтерв'ю Андрія Піонтковського "Апострофу" "Трампа позбавили влади з питань України, а в Росії думають про долю Путіна".