RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Інтерпол зняв з розшуку чергового топ-чиновника часів Януковича

Інтерпол зняв з міжнародного розшуку екс-керівника Державного агентства лісових ресурсів України Віктора Сівця через відмову українського суду застосувати до нього міру запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Про це повідомив заступник генпрокурора України Євген Єнін, передає "Укрінформ".

"Це рішення комісії контролю за файлами Інтерполу. Причина - "найгуманніший суд у світі", який свого часу відмовив органу слідства в застосуванні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Відповідно Сівець цим скористався і оскаржив червону картку", - сказав Єнін.

Також Інтерпол зняв з розшуку і дружину Сівця - громадянку РФ Марину Журавльову.

Відзначається, що Печерський райсуд Києва вже двічі відмовляв Головного слідчого управління ГПУ в задоволенні клопотання про дозвіл на заочне засудження Сівця. На даний момент ГПУ вже втретє звернулася з таким клопотанням до Печерського райсуду Києва.

ГПУ повідомила про підозру Сівцю і його дружині 26 травня 2016 року. Правоохоронці звинувачують їх у налагодженні схеми, коли іноземні покупці деревини в період з 2011 по 2014 роки оплачували так звані маркетингові послуги за отримання необхідних обсягів продукції. Ця схема дозволила підозрюваним отримати хабарів на суму 140 млн грн.

Як повідомляв "Апостроф", Інтерпол зняв з міжнародного розшуку екс-главу МВС України Віталія Захарченка.