RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

З'явився прогноз, коли і при яких умовах в Україні можливі дострокові вибори

При існуючому стані справ дострокові президентські і парламентські вибори в Україні є малоймовірними.

Про це пише експерт МЦПД Ігор Петренко у своїй статті для "Апострофа".

"При відсутності надзвичайних подій або "гарячих" питань (наприклад, імплементація політичної частини Мінських домовленостей), які зможуть об'єднати помірну частину суспільства з праворадикальними організаціями, в Україні дострокових виборів не очікується (наступні президентські відбудуться 31 березня 2019; парламентські - 27 жовтня 2019)", - зазначив експерт.

За його словами, в 2018 році політичні гравці будуть зосереджені саме на підготовці до чергових виборів, а не на розхитування ситуації в країні.

"Банкова буде активно підтримувати кандидатів, які грають на одному електоральному полі з конкурентами Петра Порошенка (Юлією Тимошенко, в першу чергу, створювати всі можливі і неможливі перешкоди для об'єднання опозиції, а також протягувати у другий тур зручного кандидата (такого, наприклад, як Юрій Бойко, який в парі з чинним президентом навряд чи зможе отримати перевагу, адже його кандидатура абсолютно не сприймається в центрі і на заході країни)", - наголосив Петренко.

Також він вказав на фактичне закриття вікна для проведення масштабних реформ.

"Час для проведення структурних реформ проходить дуже швидко. Конструктивні зміни можливі лише до початку активної фази передвиборчої гонки, тобто до березня 2018 року", - вважає експерт МЦПД.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Порошенку загрожує поява несподіваного суперника, а олігархи в Україні розділилися на два табори".