RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Може що-небудь утнути: в Росії оцінили дії Путіна проти США

Російський політолог Дмитро Орєшкін вважає, що президент РФ Володимир Путін намагається залякати Захід, але зауваживши неефективність таких дій, може і перейти до більш радикальних заходів.

Про це він написав у колонці на "Апострофі".

"Путіну зрозуміла ситуація нагнітання конфлікту, але незрозумілі асиметричні відповіді. Вірніше, він не знає, що з ними робити. США, насправді, знають, що Путін побоїться нанести удар цими ракетами. Тому і думають: виробляєш - ну виробляй, а ми ще на дві зарубки затягнемо поясок санкцій. Ось приблизно так виглядає ситуація", - написав Орєшкін.

Політолог вважає, що ігнорування Заходом путінського шантажу може привести до несподіваних неприємних наслідків.

"Путін і його команда, які намагаються реалізовувати звичайний радянський сценарій залякування і ескалації, недооцінюють той досвід, який накопичився в аналітичних службах США - вони розуміють, що їх лякають, і лякають тим самим місцем, яким зазвичай лякають їжака. І це дуже небезпечно, тому що Путіну для серйозності намірів, може бути, прийде в голову що-небудь таке утнути. Сподіваюся, що це йому в голову не прийде, але тоді всі його зусилля пропадають марно, тому що їх не сприймають всерйоз", - продовжив він.

Детальніше про маневрах президента РФ читайте в колонці Дмитра Орєшкина на "Апострофі": "Ігри на межі війни: Путін вибрав небезпечний сценарій, США вже відповідають".