RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Перед Україною закрили двері: відомий журналіст різко висловився на адресу ЄС

Відомий журналіст Віталій Портников відповів на скандальну заяву глави МЗС Німеччини Зигмара Габріеля, зазначивши, що бажання України приєднатися до ЄС - справжній подарунок для організації, але вона його не хоче використовувати.

Про це він написав на "Радіо Свобода".

Портников зазначає, що раніше європейські політики хотіли зробити з ЄС сучасну імперію, конкурента США і Росії, але зараз проект ЄС починає втрачати своїх прихильників.

"Європейському союзу потрібно думати не про якісь штучних моделях співробітництва з тими, хто хотів би інтегруватися в ЄС, а думати про те, як прискорити саму інтеграцію. Бажання великої європейської країни - такий, як Україна - приєднатися до ЄС після того, як організацію вирішила покинути інша велика європейська країна - Великобританія - це справжній подарунок для ЄС, велика українська послуга ", - написав журналіст.

ЄС не хоче скористатися цим подарунком, вважає Портников.

"Замість того, щоб подумати, як правильно відкрити двері для тих, хто хоче вийти і увійти, в ЄС думають про те, як би краще ці двері закрити. Такий підхід - ще не вирок, але вже діагноз", - заявив він.

Нагадаємо, Габріель заявив про те, що якщо ЄС вдасться врегулювати свої відносини з Великобританією після її виходу з ЄС, то ця модель може бути використана для побудови відносин з Україною і Туреччиною.

Нагадаємо, раніше на заяву Габріеля відреагували в МЗС України.