RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Пропаганда працює: учений розповів, коли Росія втратить інтерес до ДНР-ЛНР

Терористичні ДНР-ЛНР цікаві Росії до тих пір, поки з їх допомогою можна дестабілізувати ситуацію в Україні.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів російський опозиційний політолог і публіцист, доктор історичних наук Олександр Ситін.

На думку вченого, Кремль не налаштований на реалізацію Мінських угод.

"Та сто років нікому не потрібні ці Мінські угоди. Миротворці на кордоні не потрібні РФ, тому що тоді вона втратить плацдарм і гарматне м'ясо в ДНР/ЛНР. Кремль не готовий поступитися точкою дестабілізації України, тим більше в Москві думають, що наявність в України територіального конфлікту завадить її вступу в НАТО", - пояснює Ситін.

Також він зазначає, що свої цілі Росія прикриває пропагандою.

"Присутні також пропагандистські міркування, типу "росіяни своїх не кидають", але вони – не більше ніж прикриття для внутрішнього інформаційного ринку цілей дестабілізації України, як у військовій, так, особливо, і в політичній сфері", - говорить він.

За словами Ситіна, зниження уваги до терористичних утворень можна буде очікувати після виборів в Україні.

"Певного ослаблення інтересу до ДНР/ЛНР можна чекати лише після завершення повного електорального циклу в Україні, коли стане зрозуміло, що ніякі проросійські сили не потраплять в Раду. Та й те, це не більше ніж моя гіпотеза. Цей нарив Москва буде пестити і плекати якомога довше", - прогнозує політолог.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - Захід міг би завдати Росії дуже потужного удару - політолог із РФ про майбутнє Путіна, Крим і ДНР-ЛНР.