RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Джерело розповіло про плутанину в Раді через декларації для антикорупціонерів

Верховна Рада все ніяк не може визначитися з необхідністю електронного декларування для активістів і антикорупціонерів, запровадженим ще у минулому році, і може відстрочити його на три місяці або на рік.

Про існуючу плутанину з цього питання розповів "Апострофу" один з нардепів від БПП.

"Був сценарій, що приватне декларування не потрібно, а тільки звітність про гранти. Потім перегралося. Тому вирішувати остаточно на фракції позицію будуть або ввечері в середу, або вже в четвер вранці", - сказав він.

У той же час, на думку народного депутата України Сергія Лещенка, який є автором альтернативного законопроекту з відстрочкою декларування на один рік, депутати можуть прийняти варіант з відстрочкою на квартал.

"Тобто завтра на голосування в залі поставлять законопроекти, провалять їх, Порошенко розведе руками і скаже, мовляв, бачите ж, який неслухняний парламент, я дуже хотів скасувати декларування, але ці депутати втратили страх, і нічого не вийшло. Потім глава фракції БПП Артур Герасимов внесе законопроект про відстрочку декларування на три місяці. Але тут для нього пастка: я вже вніс законопроект про відстрочку декларування на один рік, щоб за цей рік можна було прийняти цивілізовані правила гри. Тому Герасимов буде подавати тільки альтернатівний моєму законопроект, а я буду виступати з вимогою прийняти мій закон, щоб на цей рік скасувати декларування, перевести на наступний, а за рік прописати нормальну процедуру, яка б задовольнила європейські інституції, Венеціанську комісію і відповідала б вимогам здорового глузду", - пояснював він.

Але в підсумку, напевно, все вирішилося в середу ввечері, 21 березня. Оскільки на комітеті з протидії корупції депутати вирішили рекомендувати Верховній Раді голосувати за законопроект №8120-1 авторства голови фракції БПП Артура Герасимова, який був зареєстрований і внесений в Раду в цей же день.

Так, цей документ передбачає відстрочку подання декларацій представниками антикорупційних організацій до 1 квітня 2018 року. На думку Герасимова, саме цей законопроект депутати і підтримають у четвер, 22 березня, в сесійній залі.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Влада проти борців з корупцією: Банкову спіймали на "мелочном і примітивному" плані.