RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Що тут відбувається? На Заході вказали на відверті парадокси політичного життя України

В Європі іноді відверто дивуються деяким подіям в Україні, і вважають важливим не тільки вказувати на позитивні зміни в розвитку країни, а й на проблеми.

Про це розповів в інтерв'ю "Апострофу" колишній депутат Європарламенту Ганс Свобода.

За його словами, не можна заперечувати деякі успіхи України з 2014 року, зокрема, в сферах свободи слова, судової системи тощо. Однак цього недостатньо.

"Спочатку ми бачимо зміни на краще в одних сферах, а потім спостерігаємо за втручанням в роботу медіа. Або як може бути [Міхеіл] Саакашвілі, з одного боку, запрошеним до країни героєм, а потім перетворитися на зрадника, бо "працює на Росію та Путіна", при тому, що він є його ворогом? Або ж приклад пані [Надії] Савченко, яка спочатку була героїнею, а тепер її звинувачують у спробі підірвати парламент! Дивлячись на це збоку, хочеться спитати: що тут коїться?" - дивується колишній євродепутат.

Також, на його думку, не дивлячись на важливість підкреслення успіхів країни, не можна створювати помилкового враження, заявляючи що все в порядку.

"В Україні насправді ви маєте як напівпорожню склянку, так і напівповну. Було би помилкою підкреслювати, що вона наполовину порожня, але так само неправильно було б наполягати, що вона наполовину повна. [...] Не думаю, що розумно займатися пропагандою, це ми можемо залишити Росії, нам же потрібні факти – позитивні факти про зміни на краще, попри те, що ми залишаємося критично налаштованими. І якщо МВФ погрожує припинити співпрацю з Україною, а потім ви розповідаєте, що все чудово, то що собі думають громадяни про все це?" - каже політик.

Детальніше про зміни в Україні, а також про проблеми в ЄС і агресію Росії читайте в інтерв'ю колишнього депутата Європейського парламенту від Соціал-демократичної партії Австрії Ганса Свободи "Апострофу": Є спосіб значно поліпшити ситуацію на Донбасі.