RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Не корупція: на Заході вказали на одну з головних проблем з українськими політиками

На сьогоднішній день однією з головних проблем в українській політиці є популізм.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив президент Міжнародного інституту миру, екс-депутат Європейського парламенту від Соціал-демократичної партії Австрії Ганс Свобода.

"...Популізм (і те ж саме можна сказати про Захід) часто використовують дуже багаті люди без ідеологічної орієнтації, які мають виключно економічне або так зване "прагматичне" бачення", - сказав він.

За словами Свободи, якщо подивитися на політичні партії, то протягом багатьох років не було поділу між правими і лівими, консерваторами і соціалістами. Так, насправді є лише поділ між різними групами і різними олігархами з різною діловою орієнтацією

"Ми намагалися побачити якусь соціал-демократичну орієнтацію Партії регіонів, але це було неможливо. Я припинив співпрацю з ними, тому що не було ніякої співпраці, вони не були готові. У мене були довгі дискусії з паном Януковичем (екс-президентом України Віктором Януковичем, - ред.), паном Азаровим (колишнім прем'єр-міністром України Миколою Азаровим, - ред.) і іншими, але там не було готовності прийняти демократичні принципи, певну ідеологію. Її як такої не існувало за ними", - сказав він.

Експерт додав, що можна було б сказати, що у них була неправильна ідеологія, але її не було взагалі.

"Ми чули тільки, що ми і наші люди хочуть стати багатими, хочемо отримати владу і все. Але це не може бути частиною життєздатної політичної системи", - підсумував Свобода.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Є спосіб значно поліпшити ситуацію на Донбасі - європейський політик.