RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Домовлятися - не можна: відомий журналіст оцінив підсумки зустрічі Меркель з Путіним

Журналіст і публіцист Віталій Портников вважає, що зустріч канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента РФ Володимира Путіна довела, що глава Кремля не готовий визнати втрати від тиску Заходу.

Про це він пише у своїй колонці для "Радіо Свобода".

Портников звертає увагу, що зустріч в Сочі 18 травня не принесла жодних результатів. Меркель і Путін абсолютно по-різному бачать ситуацію в миротворцями ООН на Донбасі.

"Про зустріч у "нормандському форматі", як і раніше, говорять, але дати її проведення не називають. Меркель стверджує, що така зустріч повинна принести конкретні результати – але поки таких результатів не проглядається", - відзначає він.

Також Портников зазначив, що за підсумками зустрічі не було згоди і з питання транзиту російського газу.

"Нічого нового ми не почули і з приводу "Північного потоку-2". Путін стверджує, що транзит через українську територію і після запуску нового газопроводу буде збережений – але тільки в разі, якщо для цього будуть економічні обґрунтування. Меркель закликає зберегти за Україною важливу роль в транзиті і не допустити збитків для її економіки. Це не одна і та ж позиція, це – різні позиції. І нічого дивного в цьому немає. Сьогодні російський президент все ще не готовий визнати, що тиск Заходу матиме руйнівні наслідки для економіки його країни і збереження влади.

Саме тому їздити до Путіна можна. А домовлятися з ним – не можна", - резюмує Портников.

Також читайте інтерв'ю на "Апострофі" - Путіну прийшов час відповісти, він потрапив у подвійну пастку - Андрій Піонтковський.