RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Президент повинен бути "кімнатним": джерело розкрило плани "Оппоблоку" щодо зміни Конституції

"Опозиційний блок" спільно з "Народним фронтом" хочуть провести конституційну реформу таким чином, щоб отримати вплив на прийняття політичних рішень і зробити президента "кімнатним".

Про це розповів "Апострофу" один з лідерів Оппоблока.

Відзначається, що в інформаційному просторі між двома політичними силами вже давно йде війна, яка виникла на грунті бізнес-інтересів, однак, за певних обставин політичні вороги можуть стати однодумцями.

Так, "Народний фронт" може об'єднатися разом з "Опозиційним блоком" для проведення конституційної реформи і переходу до парламентської республіки.

"Я приватно обговорював з [лідером НФ Арсенієм] Яценюком уклад нової Конституції. Навіть обмінювалися проектами. Востаннє спілкувалися з цього приводу в січні, зараз не підтримуємо зв'язок, - висловився в коментарі "Апострофу" один з лідерів Оппоблоку. - Ліквідація двовладдя і створення колегіальності дозволять уберегти державу від кривих рішень і тикання пальцями в бік президента, якщо щось йде не так. Коли є колектив, тикати пальцем важче. І це дозволить протистояти зовнішньому управлінню".

Однак, подібний політичний маневр можна пояснити й інакше, - в Оппоблоці розуміють, що не переможуть на найближчих президентських виборах, і хочуть отримати прямий вплив на прийняття політичних рішень шляхом передачі всієї повноти влади Кабінету міністрів.

"Президент повинен бути "кімнатним". У моїй версії його мають обирати в один тур на всеукраїнських виборах. Це дозволить зробити так, що він не почне качати права", - запевнив співрозмовник "Апострофа".

Більше про зміну Конституції України читайте в матеріалі "Апострофа" - Тимошенко пише свою Конституцію, а у Яценюка готові до союзу з ворогами проти Порошенка.