RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Рада розгляне скандальний закон про блокування сайтів в Україні: в мережі хвиля обурення

Українська влада, яка видно, все ж хоче повторити досвід Кремля і путінської Росії по блокуванням сайтів, тому в ніч на четвер, 5 липня, в порядок денний Верховної Ради було додано голосування за скандальний законопроект 6688.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила медіа-експерт Тетяна Попова.

"# 6688 поставили на голосування сьогодні четвер 5.07. Додали в порядок денний вже вночі. Висока ймовірність, що сьогодні до вечора ми отримаємо одночасно: досудове блокування будь-яких сайтів (можливо саме вашого або сайтів ваших улюблених антикорупційних програм), український аналог "Роскомнадзора", а також неможливість надалі обговорювати аналогічні дії будь-якої гілки влади", - написала вона.

Попова закликала депутатів не голосувати за цей законопроект, а українців і громадських діячів об'єднатися, щоб не допустити прийняття таких законів в майбутньому.

Ця новина викликала хвилю обурення в соцмережі.

Додамо, що в четвер, 5 липня, депутати все-таки не змогли включити до порядку денного для розгляду скандальний законопроект №6688. "За" висловилися лише 158 народних депутатів.

Детальніше про цей законопроект читайте в матеріалі "Апострофа": По дорозі Кремля: хто і навіщо хоче взяти під контроль інтернет в Україні.