RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

На Заході пояснили, наскільки в НАТО готові прийняти Україну до свого складу

На сьогоднішній день Україна і Грузія - на різних стадіях готовності до членства в НАТО, але обидві країни будуть членами Альянсу.

Про це "Апострофу" заявив президент Парламентської асамблеї НАТО та італійський політик Паоло Аллі.

За його словами, для кожної з держав терміни вступу в НАТО будуть відрізнятися.

"Я вважаю, що спільна зустріч НАТО з Україною і Грузією - це дуже важливий політичний сигнал. Думаю, політика не є різною, у нас немає подвійних стандартів. Однак ситуація в Грузії здається трохи кращою, ніж в Україні, з точки зору прогресу, який хоче НАТО: боротьба з корупцією, встановлення демократії, верховенство права, свобода самовираження і так далі... Але і це не означає, що Грузія негайно стане членом НАТО. Можливо, ситуація в Україні трохи складніша і через війну, Мінські домовленості, які також треба виконати", - сказав Аллі.

У свою чергу, старший науковий співробітник європейського Центру Карнегі і головний редактор блогу Strategic Europe Джуді Демпсі зазначила, що двері НАТО завжди відкриті.

"Так, вони точно відкриті для Македонії. Про Україну і Грузію вони спробували сказати, що розвивають співробітництво. Але все зупинилося на цьому етапі. Думаю, Київ і Брюссель розуміють, що це та мова, яку можна використовувати. Грузія - інший випадок, тому що вона стає дуже нетерплячою у відносинах з НАТО, адже робить внески в операції і місії. Є елемент розчарування - це моє відчуття", - сказала вона.

У той же час Демпсі висловила впевненість, що позиція Угорщини не має значення, якщо говорити про політику НАТО щодо України.

"НАТО розуміє, що поки не в її інтересах приймати Україну до свого складу. Є багато-багато країн, крім Франції та Німеччини, які поки не хочуть, щоб Україна стала членом НАТО. Це також деякі центральноєвропейські країни. Україна просто не готова до цього. Якщо врахувати обмеження, НАТО робить, що може. Це не цинізм, і не скептицизм. Це просто реальність, і в певній мірі реальна політика", - підсумувала вона.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Трамп готується до зустрічі з Путіним: навіщо була потрібна істерика на саміті НАТО.