RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Канада приєдналася до жорсткої позиції США по Криму

Після прийняття США декларації про невизнання анексії Криму Росією Канада підтвердила свою повагу до територіальної цілісності України і засудила анексію півострова.

Відповідну заяву опубліковано на сайті уряду Канади, інформує "Українська правда".

У документі сказано, що анексувавши Крим, Росія порушила міжнародне право, і що жодна країна не має права силою змінювати кордони інших держав.

"Канада підтверджує свою незмінну повагу до територіальної цілісності України і засуджує дії, вжиті Росією для насильницької інтеграції Кримського півострова до Росії, в тому числі через відкриття моста через Керченську протоку в травні 2018 року", - йдеться в заяві.

Також уряд Канади висловив стурбованість порушеннями прав людини в Криму, зокрема репресіями незгодних, арештами активістів, тортурами, затриманнями і зникненнями.

"Ми закликаємо до звільнення всіх незаконно затриманих українських громадян, в тому числі Олега Сенцова, які були вивезені в Росію і засуджені судами, юрисдикцію яких в Криму ми не визнаємо", - наголошується в документі.

В кінці заяви висловлюється підтримка народу України і вказується на необхідність збереження тиску на РФ з боку міжнародного співтовариства, поки вона не почне поважати міжнародне право і суверенітет України.

Також читайте на "Апострофі" думку Слави Рабиновича про декларацію США по Криму: США зробили важливий крок для звільнення Криму: залишилася одна перепона.