RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Стало відомо, як охороняють склади з боєприпасами в зоні ООС: оприлюднено відео

Журналістам вдалося відзняти, як охороняють склади з боєприпасами і готуються боротися з вогнем на Сході України.

Відповідний матеріал зняли журналісти ТСН.

Ці об'єкти секретні, поки охорона там посилена, проте кореспондентам вдалося побачити, як готуються боротися з вогнем військові.

Один зі складів це дві огорожі з колючого дроту, між якими постійно пересуваються вартові.

"Ширина дроту повинна бути 10-15 см, ви бачите: собака - і та не пройде", - показує офіцер ЗСУ Сергій Панов.

Земля навколо складів спеціально перекопана, щоб якщо підійдуть диверсанти, то вартові могли побачити свіжі сліди. Територія перед складами очищена від бур'янів, щоб не пройшов вогонь з поля і не підпалив боєприпаси.

Всі снаряди тут закопані в землю, від зайвих очей їх оберігають насипу. Один з етапів захисту - так зване оточення. Якби раптом снаряди "захотіли" вилетіти, вони б застрягли тут, в землі. І хоч є кілька кіл охорони, немає лісів, через які можна було б підійти непомітно, пожежна бригада весь час напоготові.

"Всі знають, що поля у нас тут палять, на підступах до складу, і ми справлялися дуже добре своїм одним пожежним автомобілем", - розповів начальник польового складу Сергій Оротівскій.

Як повідомляв "Апостроф" ,в мережі зявилися фото людей, які змушені були тікати зі своїх осель через вибухи на військових складах під Ічнею на Чернігівщині.

Більш детально про версії НП на складі боєприпасів під Ічнею читайте в матеріалі "Апострофа": Чекали, коли почне вибухати: дві головні версії пожежі на військовому складі під Ічнею.