RU  UA  EN

Неділя, 16 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 червня

Всі новини

Названо прізвища нардепів-мільйонерів, що беруть у українців гроші на своє житло

Більшість народних депутатів, які беруть з держбюджету компенсацію на оренду житла в Києві, є або офіційними мільйонерами, або володіють житлом в столиці і околицях.

Про це сказано в матеріалі "Апострофа": Квартирне питання: чому українці платять за житло нардепів-мільйонерів.

Так, журналісти встановили, що з 172 депутатів, офіційно отримують гроші на компенсацію оренди - 120 задекларували мільйонні заощадження і протягом мінімум 25 років мають житло в столиці або її околицях.

Наприклад, колишній "регіонал", а нині - член депутатської групи "Воля народу", Ігор Молоток, який показав у своїй декларації 20 мільйонів гривень заощаджень і особисто володіє заміським маєтком в селі Романків, що під Києвом, виявився в списку одержувачів компенсації в розмірі 20,5 тис. гривень.

Отримує компенсацію і нардеп від Блоку Петра Порошенка Руслан Демчак. Вишуканий маєток під Києвом з басейном і спортивним майданчиком, яким користується нардеп, записано на його батька, колишнього вчителя фізкультури. У списку - ще один нардеп від БПП - Вадим Нестеренко, який володіє 221 мільйоном гривень, а також колекцією дорогих годинників. До того ж він вказав у своїй декларації квартиру в Києві, яка знаходиться в його користуванні.

Впливовий одеський нардеп Олександр Пресман, в чиїй декларації можна побачити елітні автомобілі, в тому числі "Майбах" і "Бентлі", а також кілька будинків і квартир, також не гребує отримувати щомісяця від держави 20,5 тис. гривень.

На утриманні у держави - мільйонер і нардеп від "Батьківщини" Юрій Одарченко, в чиїй декларації також можна знайти кілька квартир, в тому числі і права власника на квартиру в Києві.

Також в список потрапили нардепи, які задекларували нерухомість в інших країнах - колишній "регіонал" Антон Кіссе володіє 11 квартирами в Болгарії, п'ятьма квартирами в Україні, в тому числі і в Києві, і ще кількома будинками. Так само і депутат Євген Геллер, член депутатської групи "Відродження", задекларував будинок-палац під Києвом, в селі Козин, але при цьому він теж отримує компенсацію.

Як повідомляв "Апостроф", також з'явився варіант з прикриттям квартирної лазівки для нардепів-мільйонерів.