RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Курс на НАТО змінить країну: Соболєв пояснив важливість рішення Ради

Для України курс на НАТО і Європейський союз – це не просто запис у Конституції, а зміна менталітету нації.

Таку думку висловив заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв.

Він підкреслив, що фракція одностайно підтримала попереднє схвалення проекту Закону про внесення змін до Конституції України щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в ЄС та НАТО.

"Перед нами стоїть ключове питання: як курс на членство в ЄС і НАТО буде реалізований в законах, а головне – безпосередньо в розумінні кожної особи. Бо курс на НАТО – це не просто запис у Конституції, це зміна самого менталітету нації. І я думаю, що народ до цього готовий", – заявив Соболєв.

Він звернув увагу на те, що Юлія Тимошенко була єдиною із прем’єр-міністрів, яка підписала лист-звернення до саміту НАТО про можливість надання Україні Плану дій щодо членства в Альянсі.

"Саме під цим євроінтеграційним гаслом тоді кандидат у президенти Юлія Тимошенко провела виборчу кампанію, коли решта претендентів нам розказували про неможливість навіть думки про членство в НАТО", – зазначив він.

Соболєв зауважив, що український народ ще 5 років тому чітко висловив свій євроінтеграційний вибір під час Революції Гідності.

"Спочатку тисячі, а потім мільйони людей вийшли на Майдани лише з одним прагненням – безпосередній шлях України до ЄС", - резюмував він.

Як повідомляв "Апостроф", 22 листопада парламент у першому читанні підтримав внесення змін до Конституції щодо майбутнього членства в ЄС і НАТО.