RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Скандальний російський політик піде під суд в Україні: названа дата

Шевченківський районний суд Києва призначив на 4 лютого 2019 року засідання у справі з обвинуваченням трьох депутатів Держдуми Росії Володимира Жириновського, Михайла Дегтярьова і Олексія Діденко за ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 258-5 КК України ( «Фінансування тероризму»).

Про це повідомляє "Главком" з посиланням на сайт "Судова влада України".

Головуючим в цій справі є суддя Андрій Трубніков, відомий участю в виїзному засіданні суду в камері СІЗО в справі Юлії Тимошенко, а також взяттям під варту одного з затриманих учасників подій 1 грудня 2013 року на Банковій.

Інкриміновані депутатам Державної Думи Російської Федерації кримінальні правопорушення передбачають покарання від 10 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 21 вересня 2018 року Шевченківський районний суд Києва надав дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування в кримінальному провадженні щодо лідера ЛДПР Володимира Жириновського і двох депутатів Держдуми РФ. СБУ, в свою чергу, викликала Жириновського і двох депутатів Держдуми РФ для вручення підозри і допиту.

Як повідомляв "Апостроф", Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо глав комітетів держдуми РФ Володимира Жириновського, Михайла Дехтярьова і Олексія Діденко в жовтні.