RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

В Україні відповіли на цинічну пропозицію Януковича щодо обміну полоненими

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що Україні нема про що просити екс-президента Віктора Януковича, який запропонував свої послуги в переговорному процесі щодо обміну полоненими з РФ.

Про це вона написала в Facebook.

За її словами, ще влітку вона прогнозувала, що Росія спробує розіграти чутливу і важливу тему заручників напередодні виборів, а президент Петро Порошенко і його команда десятки разів зверталися до влади РФ з пропозицією звільнити всіх українських заручників в обмін на засуджених росіян.

"У в'язниці українців тримає Путін, а не його приручені і підгодовані шавки... А лох, який підігрує своїм фіглярством цинічним і брудним сценаріями Кремля, не в переговори повинен грати, а відповідати за зраду", - заявила Геращенко.

"Нам нема про що просити Януковича, якого зневажають і в Києві, у Львові, і в його рідному Донбасі як втікача і зрадника", - додала вона.

Політик зазначила, що Москва повинна передати Януковича Україні для відбування покарання за злочин - зраду батьківщині.

"І чекаємо від Путіна, а не лохів - шавок негайного вирішення питання заручників. У Путіна, а не лохів, ключі від в'язниць і камер з українськими моряками, політв'язнями і заручниками. Шавки викликають просто огиду", - підкреслила Геращенко.

Нагадаємо, докладніше про прес-конференції Януковича читайте в матеріалі "Апострофа": Здрасьтє, здрасьтє: про що Янукович говорив у Москві, повне відео і головні тези.