RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Політичний скандал між Україною і США: з'явилася реакція Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що цінує відносини, що склалися з США і повністю підтримує діяльність посла США в Україні Марі Йованович.

Дану позицію він озвучив виступаючи на урочистостях з нагоди 27-річчя створення СБУ в п'ятницю, 22 березня, передає "Інтерфакс-Україна".

"Україна високо цінує відносини стратегічного партнерства зі Сполученими Штатами Америки на основі чіткої двопартійної підтримки. Наші відносини з Вашингтоном ще ніколи не були настільки ефективними, предметними, як сьогодні. І, як глава держави, я особисто доклав до цього значних зусиль і дуже ціную цей насправді важливий актив нашої міжнародної політики", - сказав він.

Порошенко також відзначив важливу роль посла Йованович в справі просування українсько-американських відносин.

"Підкреслюю: вона, як представник Сполучених Штатів як держави, і президента Сполучених Штатів Дональда Трампа, великого друга України великого мого друга, має повну мою підтримку", - додав глава держави.

Як повідомляв "Апостроф", раніше генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що посол США в Україні Марі Йованович під час їх першої зустрічі нібито надала йому список осіб, яких ГПУ не повинна переслідувати.