RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Стало відомо про незвичайний спосіб людей Путіна вплинути на Януковича

В кінці 2013 року в Росії планували "переконати" екс-президента Віктора Януковича не підписувати угоду з ЄС, відправивши до нього духівника патріарха РПЦ Кирила, старця Ілія.

Про це з посиланням на джерела в РПЦ повідомляє видання "Проект".

Як наголошується, в 2013 році до старця Ілія приїхав радник президента Сергій Глазьєв в компанії з ще декількома політиками. У російському керівництві тоді були стурбовані планами президента України Віктора Януковича підписати угоду про асоціацію України з Євросоюзом, і Москва шукала способи вплинути на главу сусідньої держави.

"Отець Ілій знайомий з Януковичем, і йому пропонували організувати літак до Києва, щоб він поговорив з президентом", - стверджує священослужитель з Оптиної пустелі.

За словами журналістів, справжність цієї історії підтвердити не вдалося, проте повідомляється, що у Ілія дійсно були зв'язки за кордоном і, зокрема, в Україні. Він, наприклад, спілкувався з "представниками великого донецького бізнесу".

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", патріарх Кирило зробив показову заяву про церкву в Україні та "єдиний" народ.