RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Упокорення України та смерть Путіна: названо 4 сценарії майбутнього Росії

Президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Михайло Гончар спрогнозував чотири сценарії, за якими може розвиватися Росія в найближчому майбутньому.

Їх він озвучив в блозі на сайті zn.ua.

"Повноцінний варіант може бути за умови упокорення України та аншлюсу Білорусі. Малоформатний варіант може бути за рахунок Білорусі, "Республіки Південної Осетії", "Абхазії", "ПМР", "ДНР", "ЛНР". Це дає можливість переформатувати державу в СРСР 2.0 і перезавантажити владу Путіна, розпочавши новий "нульовий цикл", - описав він суть першого сценарію.

За його словами, другий сценарій формується з тієї тези, якщо Україну все ж приборкати не вдасться.

"Пролонгація влади В.Путіна через критичну необхідність подолання зовнішньої загрози ("агресії НАТО" ззовні чи/та "кольорової революції" зсередини). Якщо з тих чи інших причин не вдається упокорити Україну та приборкати Білорусь, а формат "Росія + шмаття" видається непереконливим, то перевага може бути віддана класичній радянській схемі "гуртування народу навколо лідера в умовах наростаючої імперіалістичної загрози зовнішньої агресії та підривної діяльності агентів США і НАТО зсередини". Все, що знадобиться, — превентивний удар проти України з метою недопущення введення "військ агресивного військового блоку НАТО та розміщення його військових баз поблизу кордонів Росії", - пояснює експерт суть другого сценарію.

Також не виключається варіант того, що в якийсь момент Росія може залишитися без Путіна.

"Якщо володар Росії раптово полишає цей світ, колективне Політбюро 2.0 спільно з "силогархами" визначають спадкоємця, який продовжує лінію "бєзврємєнно ушедшего" Владіміра Владіміровіча, як свого часу Іосіф Віссаріонович продовжив справу Владіміра Ілліча", - роз'яснює суть третього сценарію Михайло Гончар.

Крім того, на його думку, не варто забувати про те, що з кожним роком невдоволення Путіним зростає і проблемні республіки в складі РФ захочуть сувернітет.

"Надмірні витрати на регіони при зменшенні можливостей фінансового вливання з центру внаслідок обвалу нафтових цін. Критична маса невдоволення Москвою вибухає в найбільш проблемних регіонах. Імовірно, Північний Кавказ. Імовірно, як у 1990-х, — Чечня. Імовірно, бунт Рамзана Кадирова. Центр іде на свідому дезінтеграцію за принципом Єльцина "беріть суверенітету, скільки зможете". Центр переноситься в Санкт-Петербург, Москві відводиться роль другої столиці. Хоча Сценарій 4 на сьогодні видається малоймовірним, однак він обговорюється серед російської несистемної опозиції. А ще — ми стаємо свідками того, як відроджуються і набирають сили опозиційні режимові в Москві національні рухи автономій Урало-Поволжя, що об'єдналися задля здобуття незалежності Мордовією, Чувашією, Марій Ел, Татарстаном, Удмуртією, Башкортостаном", - розповів експерт.

Також Гончар пояснив, як буде виглядати Росія, якщо четвертий сценарій виявиться реальністю.

"Росія Light включатиме в себе багаті на енергетичні ресурси регіони півночі з трубопровідною інфраструктурою, яка веде на захід — на Балтику з її експортними терміналами та ринком ЄС, німецькими друзями Путіна, що через них Кремль підсадив Європу на російські ресурси. Ханти-Мансійський і Ямало-Ненецький округи, Москва та Петербург — найбільші з-поміж 13 донорів федерального бюджету, що забезпечують понад половину всіх податкових надходжень, тоді як 70 інших суб'єктів федерації та дві окуповані території України (Крим і Севастополь) є хронічними отримувачами дотацій. Навіщо годувати всіх дармоїдів, коли потрібно подумати про себе?" - каже він.

Детальніше про те, з якими викликами доведеться боротися Путіну, читайте в матеріалі "Апострофа": У Росії заговорили про життя без Путіна, навіть сам він думає про це - приватна розвідка США.