Зеленський призначив нового голову Київської області: що про нього відомо

Президент України Володимир Зеленський призначив Михайла Бно-Айріяна головою Київської обласної державної адміністрації.

Даний указ президент підписав під час церемонії представлення нового голови Київської ОДА в Бориспільській міській раді.

"Хочу Михайла Бно-Айріяна вам представити нового керівника Київської області. Можна поаплодувати - нова людина, це професійний фахівець, дійсний менеджер", - сказав президент.

Після того, як було оголошено про призначення, Зеленський вручив Бно-Айріяну посвідчення голови Київської ОДА.

Бно-Айріян Михайло Каренович є уродженцем Азербайджану. Він закінчив Київський національний університет імені Т. Г. Шевченка за спеціальністю "Міжнародні економічні відносини".

У період з 2009 по 2011 роки обіймав посади в посольстві України в Росії. У грудні 2011 року його призначили помічником міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка. На початку 2013 року він став радником віце-прем'єр-міністра України Костянтина Грищенка з гуманітарних питань.

У 2015 році Бно-Айріян обіймав посаду начальника управління європейської інтеграції Міністерства енергетики та вугільної промисловості, а з жовтня 2016 року працював в ДП НЕК "Укренерго".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що виконуючий обов'язки голови Державної фіскальної служби України Олександр Власов звільнив з посад керівників митниць Волинської, Закарпатської, Львівської та Чернівецької областей.