RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Говорили на рівних: у Зеленського розкрили нові деталі обміну полоненими з Росією

Президенти України і Росії Володимир Зеленський і Володимир Путін домовлялися на рівних про обмін військовополонених.

Про це повідомляє видання "Українська правда", посилаючись на слова помічника президента Андрія Єрмака.

"Я не був на переговорах, які були до цього. Але, якщо подивитися на те, що відбувається зараз, я маю на увазі розведення в Станиці Луганській та інші кроки, то всі вони дають обережну надію, що процес рухається. І рухається саме тому, що у президента Зеленського є чесне і відкрите бажання припинити війну. Він веде відверту і відкриту позицію. Моє особисте відчуття: раніше у політиків такої відкритості не було", - заявив Єрмак.

Журналісти також поцікавилися, на якому етапі домовленостей глав держав вони заговорили про обмін 35 осіб, адже мова йшла тільки про моряків.

"Наскільки я знаю, дійсно розмова починалася з моряків, а вже потім вони домовилися, що до моряків додаємо ще людей. Але вже 7 серпня було домовлено про 34 людини. Потім вдалося домовитися про 35", - зазначив помічник президента.

Зеленський сам домовився про обмін 35 осіб.

"Це президент домовлявся про цю кількість і цих людей. Наскільки мені відомо, ніяких додаткових переговорів зі зміни прізвищ і так далі не було. Ви розумієте, що це була велика спецоперація, деталі якої ми не можемо розкривати. Але можу сказати, що в основі всього була домовленість двох президентів", - сказав Єрмак.

Він зізнався, що буває, що під час розмов президента України присутня якась група радників, яка йому допомагає по ходу. Сам же Єрмак був присутній при частині одній із розмов, яка проходила. Журналісти уточнили, чи є якісь деталі з розмови Путіна і Зеленського.

"За той термін, який я бачу, а я буваю на багатьох переговорах, позиція нашого президента, ставлення до нього, його вміння вести переговори, не передбачає, щоб хтось з ним вів неввічливо. Це була на рівних розмова двох президентів", - підкреслив Єрмак.

Як повідомляв "Апостроф", військовий експерт Олексій Арестович розповів про епопею зі звільненням полонених українців.