RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Керований хаос і паніка: військовий експерт вказав на велику небезпеку для України

Росія імовірно може зважитися на проведення терактів або диверсій на території України з метою дестабілізації політичної та економічної обстановки.

Про це в інтерв'ю "Фактам" розповів військовий експерт Олег Жданов.

За його словами, штучне створення хаосу - один з варіантів ведення сучасної війни, який може використовувати Кремль.

"Вибираються 3-4 великих міста, в яких навмисне влаштовується масштабна аварія, наприклад, на водоканалі або, що ще краще для терористів, електричних підстанціях. Світло згасло в усьому місті, мобільного зв'язку немає, інтернету немає, засоби масової інформації не працюють, настає морок і хаос", - говорить Жданов.

Експерт зазначає, що такі акції можуть підірвати економіку, оскільки зросте попит на товари першої необхідності і продукти.

З точки зору можливості здійснення терактів і перспектив протидії їм з боку спецслужб, Жданов стверджує, що Україна захищена недостатньо.

"Тому що, на жаль, такі служби, як СБУ, військова контррозвідка, про яку взагалі краще промовчати, знаходяться практично в неживому стані. Ми з вами з 2014 року не спромоглися жодного разу провести люстрацію. Жодного разу не спромоглися перевірити на предмет лояльності тих людей, які повинні займатися антитерористичною діяльністю і взагалі боротьбою з тероризмом. Досвід бойових дій на сході України показав, що у нас у багатьох силових структурах - зрадник на зраднику. Злив будь-якої, навіть надсекретної, інформації проводився просто в невимовних масштабах. Тому говорити, що ми сьогодні захищені і знаходимося в цілковитій безпеці, я б не став. Хоча, безумовно, в цих органах є і професіонали, які довели вірність присязі", - підкреслює експерт.

Як раніше повідомляв "Апостроф", пропагандисти так званої ДНР опублікували фейк про нібито підготовлювані теракти в Україні і державний переворот.