RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

"Слуга народу" розкрила деталі переговорів Зеленського з МВФ про ринок землі

У п'ятницю, 27 березня, відбулося засідання фракції "Слуга народу" за участю президента Володимира Зеленського, де обговорювали закон про ринок землі, про який гарант провів переговори з МВФ.

Про це повідомляє народний депутат президентської партії Євгенія Кравчук на своїй Facebook-сторінці.

Вона підкреслила, що пандемія коронавірусу застала зненацька весь світ, і не одна країна не була готова. Тому українська влада обговорює зараз як країні пережити економічну кризу.

"Власних ресурсів для цього недостатньо. Тому потрібна фінансова підтримка від тих, хто її може надати на зрозумілих умовах. У нашому випадку - це МВФ і Світовий Банк, у яких є певні умови, про які всі знають. Але президент запропонував компроміс, який погодили наші партнери та який на фракції зустріли оплесками", - зазначила Кравчук.

Нардеп перерахувала параметри для прийняття закону про ринок землі:

  • Він вступить в дію з 1 липня 2021 року. Тобто, коли посткоронавірусна паніка спаде і всі повернуться до нормального життя;
  • Перші два роки землю зможуть купувати тільки фізичні особи-громадяни України і не більше 100 гектарів в одні руки.
  • Після цього - наступні два роки землю зможуть купувати, як і передбачається базовою моделлю, українські юридичні особи не більше 10 000 гектарів в одні руки.
  • Землі сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності продаватися не будуть (принаймні перші два роки мінімум).
  • Продаж іноземцям - як і було вирішено раніше - після референдуму.

"Це умови, які приймають міжнародні кредитори. Це означає, що ніякі "роштильди", якими лякали людей, не збиралися і не збираються скуповувати нашу землю. Це означає, що так само ніхто не збирався її розпродавати. Від нас ніхто не хоче забрати наше багатство, світ чекає від нас сигналів про нашу готовність втілювати реформи і боротися з сірими ринками", - написала Кравчук.

Детальніше про ситуацію читайте в матеріалі "Апострофа": Україна чи інтереси однієї людини: МВФ погодився допомогти Україні за умови.