Верховна Рада ухвалила закон про ринок землі

Верховна Рада на позачерговому засіданні 30 березня ухвалила законопроект №2178-10 про ринок землі.

Як повідомляє "Апостроф", голосування за законопроект відбулося майже о першій годині ночі 31 березня. Півдня депутати розглядали правки і в 00:45 відбулося власне голосування за ринок землі.

За законопроект проголосували 259 народних депутатів. Зокрема, законопроект підтримали 206 депутатів "Слуги народу", 23 депутати "Європейської солідарності", 13 депутатів "Голосу", 12 депутатів "Довіри" та 5 позафракційних нардепів.

Проти голосували 12 нардепів "Батьківщини", які були присутні на засіданні, 4 позафракційних депутати, по два нардепи від "Слуги народу" (Воронько і Яцик), "Опозиційної платформи За життя" і депутатської групи "За майбутнє" і по одному нардепу від "Європейської солідарності" та групи "Довіра".

Згідно з документом, мораторій на продаж сільськогосподарських земель буде знято 1 липня 2021 року.

Зазначимо, що частина нардепів - з ОПЗЖ і "Батьківщини" - заявила, що під час голосування за правки, та й сам закон, було допущено порушення регламенту. Відповідно, народні обранці будуть доводити неконституційність закону в Конституційному суді.

Детальніше про законопроект читайте в матеріалі "Апострофа": Коли запустять ринок землі і хто її може купити: що потрібно знати про гучне рішення Ради.