RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

​Навальний став "токсичним": Орєшкін оцінив ймовірність операції "наступник" в Кремлі

Російський опозиційний політик Олексій Навальний, який знаходиться в СІЗО, є популістом і взаємодіє з владою РФ.

Про це розповів в інтерв'ю "Апострофу" російський політолог Дмитро Орєшкін.

За його словами, потрібно розуміти, що Навальний політик, а для цього необхідно враховувати деякі політико-кліматичні умови Росії. Він вступає в альянси з тими, хто йому здається попутником. Це стосується і, наприклад, глави Роскосмосу Дмитра Рогозіна, з яким нібито пов'язаний Навальний.

"Якась частина влади його використовує, він використовує іншу частину влади. Звичайно, у нього є контакти з деякими представниками деяких "веж" Кремля. Тепер, коли після спроби отруєння він вчепився безпосередньо у Володимира Путіна, він став зрозумілим опозиціонером. Він став токсичним для будь-якого російського політика", - зазначив Орєшкін.

На його думку, зараз не варто сприймати Навального, як проект Кремля. Але він, якщо стане президентом, буде схожий на Путіна - жорсткий, цілеспрямований, відчайдушний, сміливий.

Орєшкін відзначив, що в Росії бінарна політична система: або чорне, або біле.

"Навальний зумів цю бінарну матрицю так використовувати, що став вже єдиною альтернативою Путіну. І оскільки в Путіні будуть розчаровуватися, Навальний буде набирати бали. При цьому, я зовсім не впевнений, що він на місці Путіна вів би себе значно краще", - підсумував політолог.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": У людини трохи "дах" поїхав - Дмитро Орєшкін про палац Путіна.