RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

"Повинні відповідати": Зеленський пригрозив Дубінському кримінальним переслідуванням

Президент України Володимир Зеленський заявив, що народні депутати, які сприяли російському втручанню в президентські вибори в США, будуть переслідуватися українським правосуддям.

Про це він сказав в інтерв'ю програмі Axios на американському каналі HBO, повідомляє прес-служба глави держави.

Напередодні в США внесли в санкційні списки сімох громадян і чотири інформаційних ресурси України в зв'язку з втручанням у вибори. Серед них нардеп з "Слуги народу" Олександр Дубінський.

"Я хочу, щоб було заведено кримінальну справу з цього приводу. Я починав про це говорити, коли з кабінету Порошенка був здійснений запис розмови з президентом Байденом, який тоді був віце-президентом, як ця розмова була записана, ким вона була записана, кому вона була передана або продана - цим всім займаються правоохоронні органи. Вже є напрацювання, і скоро будуть результати", - зазначив Зеленський.

Президент підкреслив, що всі, хто втручався у вибори в США, повинні відповідати згідно із законодавством.

"Депутатами якої партії вони б не були. Жодна партія не повинна відповідати за ту чи іншу особу. Люди повинні відповідати за те, що вони роблять. І тому варто порушувати питання про позбавлення мандатів, вихід з партії. Але ми повинні мати весь список - навіть тих, хто займав дуже високі пости до мого президентства", - підсумував Зеленський.

Читайте також матеріал "Апострофа":Як зайчик: чому Дубінського досі не вигнали з "Слуги народу".