RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

22 травня

Всі новини

Окупаційній владі Криму висунуто нове звинувачення: порушили закони і звичаї війни

Представників окупаційної влади Криму "голову Ради міністрів" Сергія Аксьонова і "голову Державної ради" Володимира Константинова звинуватили в привласненні громадського майна, яке знаходиться на території півострова.

Про це повідомлили в прес-службі прокуратури Автономної Республіки Крим.

Під час досудового розслідування встановлено, що після окупації Російською Федерацією Кримського півострова і так званих "виборів" підозрюваних на керівні посади, всупереч Конвенції про захист цивільних осіб, окупанти заволоділи власністю на окупованій території. Зокрема, до такого майна належить Державний концерн "Массандра", а також дитячий центр "Артек", який користується популярністю на Кримському півострові.

Керівник прокуратури АР Крим Ігор Поночовний зазначив, що українська сторона раніше направляла до Міжнародного кримінального суду факти масштабної націоналізації і захоплення об'єктів на півострові.

Аксьонову і Константинову висунуто звинувачення за ч. 1 ст. 438 КК України (порушення законів і звичаїв війни), згідно з якою передбачена міра покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Як писав "Апостроф" раніше, частого гостя телеканалів Медведчука звинуватили в державній зраді.