RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Для удару по Україні все готово: наскільки висока загроза нападу військ Путіна з боку Криму

Якщо катастрофічна ситуація з водопостачанням в окупованому Росією Криму не покращиться, то Кремль може зважитися на жорсткі заходи, аж до військової операції, одночасно вдаривши з боку півострова і ОРДЛО.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Привід Москва може вибрати який завгодно: "терористична загроза" з боку Києва, запобігання "гуманітарній катастрофи" або "примус до миру".

"Якщо в Кремлі буде прийнято політичне рішення атакувати Україну з боку Криму, то російські військові виконають такий наказ. Вони відпрацювали відповідні сценарії. Необхідна військова інфраструктура готова. В ході квітневих навчань на полігоні Опук росіяни відпрацьовували висадку десанту. Днями проводили навчання з подолання морських перешкод. Для удару з боку Криму росіяни в цілому готові ", - зазначив військово-політичний експерт Микола Белесков.

Разом з тим, як каже експерт, поки ймовірність агресивного сценарію залишається невисокою. Перед зустріччю Володимира Путіна з президентом США Джо Байденом російське керівництво намагається не робити різких кроків, але все це тимчасово. Якщо в Кремлі вирішать, що зможуть "продати" світовій спільноті військову операцію по розблокуванню Криму, то удар може бути нанесений в будь-який момент.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Залишається ловити хмари: чим закінчаться спроби Путіна напоїти окупований Крим.